Gedurende de coronapandemie heeft de maatschappij diverse crisismomenten meegemaakt die met deskundigheid opgepakt zijn door experts. Hoe is dat gegaan in de zorg, door productie, met coronatesten en in de ontwikkeling van vaccins? Hoe kunnen lessen uit deze tijd gebruikt worden in de toekomst? Op donderdagmiddag 29 september delen experts hun verhaal en visie op de toekomst.
Samenwerking voor een goede zorg
De zorg heeft al decennialang met uitdagingen te maken om op een goede wijze de gezondheid van de maatschappij te dienen. In de eerste golf van de coronapandemie explodeerde de vraag naar beschermingsmiddelen en was er een crisisorganisatie nodig.
Rob van der Kolk vertelt over deze tijd toen hij als coördinator leiding kon geven aan het Landelijk Consortium Hulpmiddelen. Hij vertelt over de kracht en het succes van de intensieve samenwerking tussen zorg, wetenschap en bedrijfsleven. Ook gaat hij in op de huidige uitdagingen bij ziekenhuizen, waarbij de behoefte aan het bij elkaar brengen van een innovatief en daadkrachtig landschap nog steeds van belang is. Welke lessen zijn er geleerd? Wat zijn de mogelijkheden dan voor de toekomst van de zorg?
Pier Eringa, voorzitter van Testen voor Toegang gaat tijdens zijn presentatie niet in op de diverse coronatesten, maar op het belang van de logistiek, de deskundigheid van de samenwerkende partners en de daadkracht van de organisatie in tijden van crisis. Wederom gaat het dan om de vraag: hoe kunnen we van dit werk leren voor de toekomst?
Jan Groen, CEO van Intravacc sluit het seminarprogramma af met een presentatie over het ontwikkelen van vaccins en het opschalen van de productie.
Bent u geďnteresseerd om dit seminar bij te wonen? Schrijf nu in voor een kosteloos bezoek aan de beurs en deze lezingen.