Verlaag kiemgetallen en bestrijdt listeria door klimaatbeheersing en condens preventie met snelle Munters droging.
Hoge luchtvochtigheid, condens of natte oppervlakten voeden een snelle groei van micro-organismen waaronder schimmels en bacteriën
In de voedingsmiddelen industrie wordt heel veel aandacht besteed aan schoonmaak en desinfectie maar worden productie ruimtes door lage ruimte temperaturen en korte tijd tussen schoonmaak en productie nooit echt droog.
Schoonmaak en desinfectie middelen hebben een beperkte werkingsduur en als de werkingsduur verstreken is en de oppervlaktes nog niet droog zijn, is het natte oppervlak meteen een voedingsbodem voor nieuwe groei van micro organismen. Door goede droging na schoonmaak en beheersing van luchtvochtigheid tijdens productie neem je die voedingsbron weg en creëer je een perfecte natuurlijke barrière tegen de groei van schimmels en bacteriën. Naast de bacteriologische voordelen is goede luchtdroging ook onontbeerlijk voor processen waarbij hygroscopische producten bewerkt of getransporteerd worden
Munters is een Zweedse producent van speciale apparatuur voor beheersen van het klimaat in de productieomgeving en verteld u op de WOTS 2022 graag hoe we U kunnen helpen met het creëren van een droog, hygiënisch en condensvrij productie klimaat.
André Zutphen, Munters Vochtbeheersing
https://www.munters.com/nl/