De X-pedition Trending Topics in Food & Beverage biedt op praktische wijze inzicht in actuele topics en innovatieve analysetechnieken rondom voeding. Een tour langs zes deelnemende stands geeft u met behulp van interactieve demo’s meer informatie over onder meer NMR-analyzers, SPE, pathogeendetectie en NIR-spectroscopy.
Uw kennis wordt getest doordat op elke stand een vraag wordt gesteld. Wanneer u deze vragen beantwoord, ontvangt u een passend presentje. Dé kans om uw kennis van analyse in voedingsonderzoek te vergroten!
De X-pedition bestaat uit de volgende stappen:
Meting van vet en oliegehalte in gedroogde snacks met een benchtop NMR analyzer
Het meten van het vet en olie in gedroogde snacks is essentieel voor kwaliteitscontrole. Hierbij wordt gekeken of de producten voldoen aan hun voedingswaardenspecificaties. Op de stand van Salm en Kipp krijgt u een demo van de MQC+ NMR-analyzer van Oxford Instruments. Deze analyseert snel en eenvoudig zonder monstervoorbewerking.
Analyse van kleuradditieven in voeding via SPE
In deze toepassing wordt de AOAC-methode 988.13 geautomatiseerd met behulp van de Gilson GX274 ASPEC. De ASPEC zorgt voor de volledige methode met behulp van SPE en verwerkt vier monsters parallel om later de additieven met UV / Vis-spectrometrie te kunnen analyseren. Door de automatisering van de handmatige toepassing kan de gebruiker een betere reproduceerbaarheid en een hogere doorvoer verkrijgen.
Snellere resultaten, eenvoudige handelingen voor pathogeen detectie
Merck is met Biocontrol een specialist op het gebied van snelle detectiemethoden voor micro-organismen in de voedingsmiddelenmicrobiologie. Betrouwbaarheid, snelheid van de resultaten en gemak zijn onze prioriteit. Speerpunten zijn voor ons pathogenendetectie (Salmonella, Listeria etc.) met behulp van de GDS en hygienemonitoring met behulp van de MVP ICON.
Bescherming authenticiteit van kruiden en specerijen met Near-Infrared Spectroscopy
NIR-spectroscopie is een snelle, eenvoudig te gebruiken techniek met toepassingen in een breed scala van industrieën. Deze analysetechniek heeft reeds een lange geschiedenis in met name voedseltoepassingen. Voedselfraude en -vervalsing is de afgelopen jaren bijzonder verontrustend geworden na meldingen van incidenten in de media, waarbij kruiden en specerijen zijn geïdentificeerd als een van de belangrijkste knelpunten. NIR-spectroscopie is een niet-destructieve-, snelle screenings-techniek voor het detecteren van voedselfraude in kruiden en specerijen en heeft geen invloed op de integriteit van het monster. Tijdens de X-pedition heeft PerkinElmer een Spectrum Two N FT-NIR-spectrometersysteem op de stand waar deze toepassing live te volgen is. Voor de deelnemers aan de X-peditie zal een achtergrond van de techniek en de analyse met kruiden en specerijen worden gedemonstreerd.
Grote verbeteringen van uw product kunnen zitten in zeer kleine verschillen!
De LS 13 320 XR biedt u de crème de la crème op het gebied van Particle Size Distribution. Onze gepatenteerde verbeterde PIDS Technologie en uitgebreider dynamisch bereik leveren een hoge resolutie van de meting op. Net als de LS 13 320, levert de XR analyzer u accuraat en snel resultaat zodat u uw workflow kan optimaliseren en de kwaliteit van uw product kunt waarborgen.
Enkele grote verbeteringen die u het verschil in uw monsters laten zien en van groot belang kunnen zijn:
• Direct meetbereik van 10 nm – 3,000 µm
• Snellere kwaliteitscontrole door het automatisch aangeven van PASS/FAIL
• Verbeterde software om eenvoudiger methodes op te zetten en metingen te standaardiseren.
Op de stand van Beckman Coulter ziet u wat de LS 13 320 XR voor u in uw ontwikkeling/productie proces kan betekenen.
Analyseren van contaminatie in voeding door componenten uit verpakkingsmaterialen
De contaminatie van voeding met verschillende soorten koolwaterstoffen is al jaren een terugkerend onderwerp . In het verleden was de aandacht vooral gericht op de minerale koolwaterstoffen (MOSH & MOAH). Bij levensmiddelen werd waargenomen dat ze in contact kwamen binnen de productieketen met componenten die afkomstig zijn uit verpakkingsmaterialen. Tegenwoordig wordt er ook gekeken naar andere materialen die in contact komen met voedingsmiddelen, zoals polyolefinen, smeltlijmen en inkten etc. Deze kunnen ook alifatische en aromatische koolwaterstoffen in levensmiddelen afgeven.
JSB voorziet organisaties van de beste technieken om deze contaminaties gericht te analyseren. Op de stand van JSB geven we meer uitleg over de analysemethodes met o.a. HPLC-GC-FID en GCxGC-MS voor het kwantificeren en kwalificeren van verschillende co-eluerende koolwaterstofverontreinigingen. Tevens is de MOSH MOAH specialist Dr. Sebastian Saeger aanwezig om uw vragen te beantwoorden.
Wilt u meer weten over deze actuele onderwerpen? Schrijf nu in, deelname is kosteloos.